TVG-fotboll avslöjar: Tränarduo lämnar IFK Trollhättan

IFK Trollhättan jagar nytt kontrakt i fyran, men får klara sig utan tränarduon Sevdaim Hajra och Ulf ”Ula” Andersson under de avslutande omgångarna.
Båda avgick på måndagen.
– Så länge den styrelsen är kvar där så kommer jag inte att sätta min fot på Kamratgården igen, säger Hajra till TVG-fotboll.

IFK parkerar under nedflyttningsstrecket och har spelat åtta raka matcher utan att vinna. Närmast väntar topplaget Kinna på bortaplan, men vem som kommer att leda ”Kamraterna” då återstår att se.

Sevdaim Hajra berättar att han träffade ordförande Jonas Eklund och Annika Ebenholm, som sitter i såväl styrelsen som fotbollssektionen, efter måndagens träning. De ska då ha föreslagit att Issa Daoud skulle ta över huvudansvaret med omedelbar verkan, understödd av Hajra och Ulf Andersson.

Men det föll inte i god jord.
– Varför har de inte sagt något tidigare? Jag hade förstått om de gjorde det för åtta omgångar sedan, men när det bara är tre omgångar kvar? Vi båda kände ”vad är det här?” och valde att lämna direkt, berättar Hajra, och tillägger:
– Jag har varit i klubben i tjugo år, och det minsta de kan göra är att säga det i god tid. Kom de på igår att de behövde en ny huvudtränare? Jag kan förstå om det hade varit högre upp i seriesystemet, men vad har de egentligen gjort för att vi ska få en slagkraftig trupp i år?

Sevdaim Hajra har tillhört IFK Trollhättan sedan 2009, då han återvände efter en sejour i FCT. Han ledde ifjol IFK till en slutlig fjärdeplats i fyran och har dessutom agerat målvakt i några av säsongens matcher.

Men nu är alltså tiden där över för den här gången.

TVG-fotboll har varit i kontakt med Annika Ebenholm, som inte vill ge något officiellt uttalande förrän man träffat spelartruppen, och även berörda ledare, senare under tisdagskvällen.

Men enligt Hajra har nyheten tagits emot negativt av spelarna.
– Halva laget kommer att sluta på grund av det här. Om IFK ens får ihop en trupp till fredagens match så blir jag förvånad, konstaterar han.

(Bild: Tommi Nyman)