TVG-fotboll fyller ett år – och går mot ett avgörande 2020

Häromdagen gick TVG-fotboll in på sitt andra levnadsår.
Lika bra att berätta redan nu att det kommer bli helt avgörande för sajtens framtida existens.

Den 5 januari 2019 – i min svägerskas hus i Västerås, av alla ställen – skrevs det första inlägget till TVG-fotboll, som var en förlängning av den blogg jag bedrivit via TTELA under flera års tid.

Samtidigt var det något helt nytt: en webbplats som enbart fokuserar på lokal fotboll, från högsta till lägsta serie, genom nyhetsrapportering, krönikor och andra inslag. Helt utan konkurrens från andra sporter.

Finns det ens något liknande i Sverige? You tell me.

När vi nu gör bokslut kan vi konstatera att TVG-fotboll besökts vid nästan en miljon tillfällen, av 78 000 olika användare. I snitt blir det alltså över 2 500 besök per dag.

Jag hade inga direkta förväntningar där, utan det är absolut bra. Men mycket vill förstås ha mer, och under 2020 är planen att lägga en tegelsten på gaspedalen och krossa fotbollens ljudvall.

TVG-fotboll ska helt enkelt höras och synas ännu mer än hittills.

Samtidigt ska jag villigt erkänna att det här är ett energislukande projekt och långt ifrån det enda som fyller min arbetskalender. I år är därför ambitionen att generera större intäkter och därmed bättre möjligheter att lägga mer tid på det lokala fotbollsskrivandet.

Men det där är ju ”tråkiga” detaljer att behöva fokusera på – kanske är det därför jag hela tiden skjuter på det själv – och istället tycker jag att vi alla ska säga grattis till den nyblivna ettåringen.

Om än några dagar försent, då. Men det är väl tanken som räknas?