TVG-fotboll sammanfattar säsongstipsen (del 1)

Det är dags att blicka bakåt.
Idag och framöver kommer vi nämligen att granska TVG-fotbolls tabelltips inför säsongen – och kan konstatera att det finns rejäl förbättringspotential.

DIVISION 3 MELLERSTA GÖTALAND
Tipset:

Facit:

Betyg: ++
Analys: Jag fick berättat för mig att Ahlafors skrattade när de såg förhandstipset, och nu kan man verkligen förstå varför. Det finns vissa positiva bitar – Ödsmål och Ardala hamnade båda i botten, Gerdsken blev tvåa – men överlag är det ju ett bedrövligt exempel på fotbollsgissande. Mellerud fick kvala sig kvar, BoIS åkte ur och Främmestad krigade också länge för sitt kontrakt, men här var alla tre tippade i toppen. Vi kan även konstatera att Skoftebyns kapacitet överraskade mig. Det var ju en positiv sådan, å andra sidan.

***
DIVISION 4 BOHUSLÄN-DAL
Tipset:

Facit:

Betyg: +++
Analys: Det här tipset var ju ingen fullskalig katastrof i alla fall. Eller? Bengtsfors gick lite under radarn, men att Munkedal, Herrestad och Kungshamn skulle vara topplag verkade vi veta. Även Håfreström fick en relativt rättvis bedömning. Den stora missen var väl istället IFK Valla, som absolut inte var något bottengäng. I övrigt kan vi notera att Brålanda inte mötte förväntningarna på förhand utan slutade klart sist.

***
DIVISION 4 SÖDRA
Tipset:

Facit:

Betyg: +
Analys: Att man ska överskatta sitt eget lag hör ju liksom till saken: allt annat vore ett underbetyg. Någon toppkänning blev det ju inte för Trollhättans FK, som istället fick kämpa med näbbar och klor för att överleva. När det gällde IFK blev det inte alls så bra som man hade hoppats, utan en jumboposition i slutändan. Göta stod å sin sida inte för någon katastrofsäsong, men särskilt stark var den inte heller. Annars? Äh, ömsom vin, ömsom vatten. Rydboholm var inte alls en seriesuverän, Sandared inget bottengäng och så vidare. Några rätt blev det, men här liknar det ju faktiskt mer ”olycksfall” i arbetet än något annat.

***
DIVISION 5 VÄSTRA
Tipset:

Facit:

Betyg: ++++
Analys: Jodå, här är jag nöjd. Inte med utfallet – ”mitt” Arentorp Helås åkte ju ur – men däremot med det tips som gjordes inför säsongen. Som jag ser det var Edet den stora missen, samtidigt som även Trässberg undervärderades. Levene-Skogslund klättrade först på slutet och undvek vad som länge såg ut att bli nedflyttning, men i övrigt är det någon placering hit eller dit som skiljer spådomen från slutresultatet. En personlig revansch!

***
DIVISION 5 DALSLAND
Tipset:

Facit:

Betyg: ++++
Analys: Fem lag av tio har faktiskt fått exakt rätt placering i det här tipset, som dock inte är gjort av undertecknad utan TVG-fotbolls medarbetare Marika Arvidsson. Hatten av! Man kan förstå att Melleruds U-lag var svårt att placera på förhand, men annars är väl egentligen den riktiga missen Tösse, som överraskade positivt. Överlag dock ett riktigt starkt tips!

***
DIVISION 6 TROLLHÄTTAN
Tipset:

Facit:

Betyg: +++
Analys: Det finns både positiva och negativa saker att hämta i jämförelsen mellan tipset och sluttabellen. Topp tre innehåller ”rätt” lag, men inte i helt rätt ordning. Samma sak med bottenfyran. Och placeringarna 4-5-6. Så skikten stämmer, men inte alla detaljerna. Totalt sett dock en helt okej gissning på förhand, även om man också får komma ihåg att den här serien borde ha varit den allra enklaste att sätta.

Fotnot: Håll även utkik framöver efter genomgångarna för herrarnas division 1 och 2, samt damserierna 1-4.