TVG-fotboll sammanfattar säsongstipsen (del 2)

Det är dags att blicka bakåt igen.
Och jämfört med herrarna var det faktiskt lätt som en plätt att tippa damernas lokala serier. Ja, nästan i varje fall.

DIVISION 1 NORRA GÖTALAND
Tipset:

Facit:

Betyg: +++
Analys: Ska vi börja med det positiva? Okej: Alingsås vann, Rössö kom tvåa och även Rävåsen var uppe i toppen och härjade. I botten lyckades jag pricka in Hertzöga – och vann därmed en bjudlunch med lagets tränare Niklas Christensson – och… ja, det var nog allt ändå. Några lag, som Skoftebyn, Qviding och Lödöse Nygård, lyckades jag placera ut något sånär. Andra, som Gauthiod, Friscopojkarna och Skövde KIK, var inte ens riktigt nära. Men jag ger mig själv godkänt i alla fall, det gör jag.

***
DIVISION 2 NORDVÄSTRA GÖTALAND
Tipset:

Facit:

Betyg: +++
Analys: Det som retar mig här är Vallen: jag trodde verkligen att de skulle få det betydligt tuffare i år. Annars? Trollhättans FK/Halvorstorp vann – check! – och Ytterby var som väntat med i toppen. Däremot presterade Hisingsbacka sämre än jag förutspått. I övrigt är det mesta helt okej, inte minst då i bottenskiktet där jag lyckades pricka in de tre sämsta lagen. Ja, inte i exakt rätt ordning alltså – men vem är perfekt egentligen?

***
DIVISION 3 NORRA
Tipset:

Facit:

Betyg: ++++
Analys: Kolla och imponeras. Jag säger inte att det är felfritt, men ganska mycket är ändå rätt i det här tipset. Arentorp Helås vann ju, Värsås slutade tvåa och Fagersanna/Mölltorp-Brevik var med i toppskiktet. Levene-Skogslund blev femma, Skara och Emtunga var med i botten, Hörnebo fick ungefär rätt placering… Jag kan hålla på hur länge som helst. Egentligen hade jag nästan bara behövt byta plats på Vänersborgs IF och Wargön, plus trycka upp JK10 i tabellen, så hade det varit fem plus här.

***
DIVISION 3 SÖDRA TIPPADES EJ

***
DIVISION 4 VÄSTRA
Tipset:

Facit:

Betyg: +++
Analys: Skoftebyn och Lödöse Nygård i toppen – jodå, visst blev det så. Sjuntorp var också bästa A-lag i serien, som förutspått. Därutöver var det lite si och så med tipset, där U-lagens kapacitet som väntat var svårast att beräkna. Men i stort är jag nöjd, så här med facit i hand.

***
DIVISION 4 DALSLAND-BOHUSLÄN
Tipset:

Betyg: +++++
Analys: Bara fem lag behövde sättas ut i den här serien, och samtliga fick faktiskt nästan rätt placeringar. Viken, Tösse och Ed U gjorde precis vad som förväntades, och sedan fick vi bara byta plats på Frändefors och Åsebro Brålanda U. Rätt bra tippat, eller hur?

***

Fotnot: I del 1 tippades herrarnas divisioner 3-6 och den artikeln hittar ni här. Del 3 kommer när ettan och tvåan spelats färdigt på herrsidan.