TVG-fotboll tippar: Division 2 Nordvästra Götaland (dam)

Årets mest svårtippade serie? Ja, den nordvästra damtvåan kan mycket väl vara det.
Och med andra ord är det inte helt lätt att placera ut vare sig Trollhättans FK/Halvorstorp, Vänersborgs FK eller Åsebro Brålanda.

  1. Trollhättans FK/Halvorstorp
  2. Ytterby IS
  3. Hisingsbacka FC
  4. IK Zenith
  5. Vänersborgs FK
  6. Vallens IF
  7. Skepplanda BTK
  8. Åsebro Brålanda
  9. Herrestads AIF
  10. Bullarens GoIF

Info om lagen:

BULLARENS GOIF
Bullaren avslutade fjolåret med en 0-9-förlust hemma mot Trollhättans FK/Halvorstorp, vilket gav en slutlig nästjumboplats i tvåan. Totalt släppte man in 56 mål, men vad värre var: det blev endast 21 gjorda fullträffar på nästan lika många matcher. Till i år har man desperat sökt nya spelare, men det är oklart hur det gått med det eftersom den senaste nyheten på lagets hemsida är daterad 2016… Hur som helst verkar förhoppningen om ett samarbete med IFK Strömstad ha gått åt skogen, men däremot fick man sin hämnd under våren genom att slå samma gäng med 1-0. Gott så.

HERRESTADS AIF
Herrestad är en liten talangfabrik, och i år har man bland annat skickat några av sina mest lovande spelare till Rössö, men i utbyte också fått tillbaka ett par namn: Rebecka Hellström (Rössö), Linnéa Noord (Rössö) och Lina Hansson (Rössö). Ifjol blev det en åttondeplats i serien för det unga laget, som borde vara åtminstone ett mittengäng i år. Genrepet? Det vann man med 3-1 mot Sjuntorp från division 4.

HISINGSBACKA FC
Hisingsbacka slutade på åttonde plats i sin division 2-serie ifjol, då med ”bara” 34 gjorda mål. Kan det gå bättre i år? Jo, visst känns det så. Man har värvat in namn som Hedvig Adolfsson (Mossen), Therese Wastenson (Backatorp), Natalia Poljak (Backataorp), Emilia Halvarsson (Backatorp) och Angielina Hoff (Kongahälla), vilket gör att truppen – förutom kanske på målvaktssidan – är relativt bred. Segern mot Göteborgs DFF och krysset mot Onsala under försäsongen gör att Hisingsbacka känns som en riktigt lurig outsider i årets seriespel.

IK ZENITH
Zenith var ett bottengäng i den västra tvåan ifjol, då en poäng bakom Hisingsbacka. Detta trots att man ändå gjorde 48 mål – 15 fler än det sistnämnda gänget. Nu då? Ja, det är ju lite svårt att utläsa, men Mia Andrén är ny huvudtränare i alla fall. Dåligt uppdatering av hemsidan och sociala medier gör dock att vi helt enkelt får låta Zenith vara en ”dark horse” när det gäller nyförvärv och resultat under försäsongen.

SKEPPLANDA BTK
Skepplanda var ett riktigt mittengäng ifjol och hade inte mycket att göra med varken toppen eller botten. I år bör det bli något liknande. De dåliga nyheterna är att Amanda Errind slutat och att Mikaela Ögren skadat knät, men samtidigt har man fått tillbaka några spelare, som Josefin Claesson. Försäsongens resultat lovar åtminstone gott, som krysset (1-1) mot Lödöse Nygård och en knapp förlust mot Skoftebyn, med mera. Se upp för Skepplanda!

TROLLHÄTTANS FK/HALVORSTORP
Ifjol befann sig TFK/HIS i skiktet strax bakom topptrion Lödöse Nygård, Orust och Vallen. Man hade helt enkelt inte stabiliteten för att nå riktigt hela vägen, men visade bland annat sin styrka under hösten genom att bland annat besegra LNIK. Nu då? Jo, med samma lag som ifjol hade det här nog räckt hela vägen, men nu är det inte lika säkert. Linda Almroth har slutat, Janna Häger likaså, och kvar är inte heller Emilia Bengtsson (Skoftebyn) eller Frida Österberg. Samtidigt finns det gott om talang i det här spelskickliga laget, och man har fått tillskott som Ida Rohdin och Vanessa Dacosta (båda Vänersborgs IF). Det lär räcka långt, men hur långt?

VALLENS IF
Vallen förlorade bara fyra matcher ifjol, men det räckte för att hamna bakom både Lödöse Nygård och Orust i tabellen. Är det här revanschens år? Man lär ju vara ett av de lag som får bära favoritskapet åtminstone. Försäsongsresultaten har varit helt okej, och i genrepet 3-2-slog man seriekollegan Zenith. Samtidigt är det förstås oroande – eller ja, glädjande för spelarna själva såklart – att viktiga duon Camilla Göransson och Lisa Lindqvist saknas på grund av graviditeter. Den sistnämnda gjorde 20 mål ifjol. Lägg därtill att duktiga målvakten Jessica Johansson (Skoftebyn) lämnat. Nä, Vallen får kämpa hårt om det ska bli en förstaplats i år.

VÄNERSBORGS FK
En sak vet vi säkert: Vänersborgs FK är ett bättre lag än ifjol, när man hamnade på sjunde plats i divison 2. Stora problemet då – förutom att truppen var mer än lovligt ung – var målskyttet, med bara 25 gjorda mål på 18 matcher. Inte så publikfriande, direkt. Nya tränaren Kajsa Mazola har dock fått chansen att förfoga över en intressant trupp, som nu även innehåller nytillskott som Malin Wallgren, Felicia Aronsson, Nora och Alva Kärnestedt (alla Vänersborgs IF), Frändeforsduon Julia Rzepa samt Tuva-Lisa Carlsson och den amerikanska målvakten Jennifer Ackerly (Dallas Baptist University). Samtidigt har vårens resultat varit okej, men knappast bländande. Det är svårt att veta vad VFK kommer att bjuda på i år.

YTTERBY IS
Fårra året inkasserade Ytterby en femteplats och i år är man ett av lagen som nämns bland toppkandidaterna. Man har ju en måltjuv – 20-åriga Julia Cederberg, som satte 21 bollar ifjol – och en stabil trupp, som utökats med namnen Nellie Tryggvesson (Göteborgs FF) och Denise Svensson (comeback). Resultatmässigt under försäsongen? Ja, jo, lite blandat, men givetvis imponerar krysset mot division 1-laget Friscopojkarna, samtidigt som man ”bara” förlorade med 0-2 mot Skoftebyn. Ytterby kan definitivt vara ett av de lag som slåss om uppflyttning i år.

ÅSEBRO BRÅLANDA
Dalslands fotbollsstolthet på damsidan är tillbaka i tvåan, nu för att göra det betydligt bättre än 2017 när man var ett strykgäng. Laget kommer också stärkt från en riktigt fin division 3-säsong samt en försäsong som… ja, inte gett några större svar. Att tappa Jennie Larsson (slutat), som visserligen inleder säsongen i laget, kommer märkas, men man har också fått in en del rutin i form av Elin Bååt (Vänersborgs IF). Något topplag är man inte, men kanske kan det bli en mittenplacering i år?

Tidigare tippade serier: