TVG-fotboll tippar: Division 4 Norra Dalsland (dam)

Ska Frändefors kunna undvika sistaplatsen i division 4 i år? Som sämst kommer man i alla fall femma – det är nämligen så många lag som ställer upp i den norra serien.

  1. IF Viken
  2. Tösse IF
  3. Åsebro/Brålanda U-lag
  4. Frändefors IF
  5. Eds FF U-lag

Info om lagen: 

EDS FF U-lag
Eds representationslag spelar i år i trean och säkerligen kommer vi att få se en hel del division 3-spelare även i det här laget.

FRÄNDEFORS IF
Det har varit några tunga säsonger för ”Fiffens” damer i bottenträsket av division 4 Bohuslän/Dal, men kanske att laget går en ljusare framtid till mötes kommande säsong? Nye tränaren Patrik Degermosse har nämligen en spännande trupp att förfoga över. Några nya spelare har tillkommit där främst Frida Johansson (Göteborgs FF) sticker ut, men även namn som Erika Jonsson (Åsaka SK) och comebackande Josefine Degermosse får räknas som viktiga stöttepelare i jakten på poäng. Det blir också intressant att se om den assisterande tränaren Sofia Essenholm kommer snöra på sig skorna i någon match. Mixen av ungt och gammalt kan bli vägvinnande för Frändefors.

IF VIKEN
I december kom glädjande nyheter från den norra delen av Dalsland. IF Viken hade bestämt sig för att återuppta sin damverksamhet efter tre års vila. Klubbens äldsta flicklag stod redo för seniorspel och en hel del nyförvärv har hämtats in till klubben, framförallt gamla ”Vikeniter” som valt att vända hemåt. Framförallt sticker två namn ut i denna trupp: Josefine Björk, senast i IFK Skoghall i division 2, men med ett förflutet i bland annat RCD Espanyol i Barcelona och med Ljungskile SK som moderklubb. Hon är en måltjuv utan dess like och kommer att bidra med rutin och energi på fotbollsplanen. Dessutom finns det en ung talangfull tjej i Svea Rehnberg, vars syster Ebba spelar i allsvenska Mallbacken. Den som kan sin lokalfotboll vet också att pappa Jonas är ett bekant namn, tidigare tränare i bland andra Oddevold. Viken vinner denna serie, utan tvekan!

TÖSSE IF (NIOMANNA)
Tösse verkar, enligt en dåligt uppdaterad hemsida, inte ha lyckats knyta till sig några nyförvärv inför den kommande säsongen. Däremot har laget tappat två unga spelare som valt att återvända till ett nysatsande Viken: Linnea Svanström och Malva Larsson. Ifjol var laget målglatt och stänkte dit 47 baljor på tolv matcher, och vi höjer ett varningens finger för de tre spelare som gjorde flest mål – Izabell Doverhorn, Lina Bryntesson och Michaela Karlsson, på nio vardera.

ÅSEBRO/BRÅLANDA U-LAG
Representationslaget spelar i division 2 och nog kommer vi att få se duktiga spelare där komma ner och hjälpa de yngre framåt under matcherna. Oerhört svårt att veta hur detta lag står sig, men man kommer absolut att plocka en hel del poäng i damfyran i år.

Fotnot: Seriesegrarna i de två dalsländska division 4 -serierna kommer att göra upp i en final gällande uppflyttning till trean.