TVG-fotboll tippar: Division 4 Västra (dam)

Är det U-lagen som kommer att triumfera i den västra damfyran? Och ska Åsaka, Sjuntorp, Göta/Edet eller IFK Trollhättan bli bästa A-lag?
Ett högst spekulativt svar erbjuds här nedan!

  1. Skoftebyns IF U
  2. Lödöse Nygård IK U
  3. Sjuntorps IF
  4. Halvorstorp A/Trollhättans FK U
  5. Göta/Edet
  6. Vänersborgs FK U
  7. Åsaka SK
  8. Vänersborgs IF U
  9. IFK Trollhättan

Info om lagen:

GÖTA/EDET
Hur bra är egentligen det här nya kombinationsgänget? Svårt att säga. Man har fått in en ambitiös tränare i form av Stig Persson, tränar mycket och hoppas såklart på en framskjuten placering, inte minst eftersom man tillhörde trean ifjol. Samtidigt har resultaten på sistone varit tuffa: 0-14 mot Ljungskile, 1-12 mot Alingsås KIK och 2-5 mot Skoftebyns U-lag. Det är helt enkelt nästan omöjligt att veta vad man kan vänta sig, och känslan är att Göta/Edet inte kommer vara bäst i den här serien – men inte sämst heller.

HALVORSTORP A/TROLLHÄTTANS FK U
Det här är kanske inte i första hand ett kombinationslag, även om de båda föreningarnas division 2-gäng lär bidra med spelare då och då. Nä, laguppställningarna kommer säkert att likna varandra i de flesta matcherna och visst finns det mycket potential här. Under försäsongen har man framförallt visat att defensiven är väl utvecklad och släppt in ett mål på de senaste tre matcherna. Det kom dessutom mot Vänersborgs IF i en knapp 0-1-förlust. Visst luktar det en plats på övre halvan om tränaren Peter Ohlsons lag?

IFK TROLLHÄTTAN
IFK är ett lag med framtiden för sig, men i år kan det såklart bli tufft. Några av lagets äldre spelare har lämnat, och det har inneburit att man tvingats flytta upp yngre förmågor. 19 insläppta mål på tre matcher indikerar ju att det finns saker att jobba med, och även om insatserna var okej både mot Vänersborgs IF:s U-lag (2-4) och Frändefors (3-6) så får nog IFK:s ambition vara att inte sluta sist i serien.

LÖDÖSE NYGÅRD U
A-laget spelar i division 1 och i premiären i den här serien besegrade man Vänersborgs IF U med 3-2.

SJUNTORPS IF
Det var faktiskt lite oväntat, för mig, att Sjuntorp inte slutade bättre än femma förra året. Överlag gjordes det dock lite för få mål och släpptes in för många för att SIF skulle kunna blanda sig i toppstriden, och frågan är om det går bättre i år istället? Det känns positivt i varje fall. Truppen är sig lik och under försäsongen har seriekollegan IFK Trollhättan besegrats med 9-0, medan man även spelat jämnt med division 2-laget Herrestad (1-3) samt Skoftebyns U-lag (0-0). Ska vi säga att det blir en topp tre-placering?

SKOFTEBYN U
A-laget spelar i division 1. Den breda truppen bör göra att även det här gänget blir konkurrenskraftigt i fyran.

VÄNERSBORGS FK U
VFK har fått in många spelare inför den här säsongen. Division 2 är naturligtvis prio ett, men man lär fått ett bra lag även här.

VÄNERSBORGS IF U
VIF har tappat en del spelare inför i år och lär spela med ett ungt lag i utvecklingsserien. A-laget spelar i division 3.

ÅSAKA SK
Det är klart att Erika Fribergs troliga frånvaro lär märkas för Åsaka i år, utan tvekan. Ifjol stod hon för två tredjedelar (20) av alla mål som laget gjorde, och då ska vi komma ihåg att just offensiven var lite av en jobspost, trots att man slutade på fjärde plats. Sannolikt blir det därmed ingen bättre säsong för ÅSK, som matchat sparsamt under våren och bland annat hunnit med att förlora med 0-6 mot Älvängen, som också spelar i division 4.

Tidigare tippade serier:
Division 1 Södra (herr)
Division 2 Norra Götaland (herr)
Division 1 Norra Götaland (dam)
Division 3 Mellersta Götaland (herr)
Division 4 Bohuslän-Dal (herr)
Division 2 Nordvästra Götaland (dam)
Division 4 Norra Dalsland (dam)
Division 4 Södra (herr)
Division 3 Norra (dam)
Division 5 Västra (herr)