TVG-fotboll tippar: Division 6 Trollhättan (herr)

Är det Wargöns tur i år? Kan Lödöse Nygård hota i toppen? Är Trollhättans FF den positiva överraskningen på ett lokalt plan? Och ska Hjärtum, Åsaka samt Upphärad kunna undvika sistaplatsen?
Det är några frågor vi ställer – och ger svar på – i den här artikeln.

  1. Wargöns IK
  2. Stora Mellby SK
  3. Lödöse Nygård IK
  4. Sollebrunns AIK
  5. Trollhättans FF
  6. Elmer-Fåglum FK
  7. Åsaka SK
  8. Upphärads IS
  9. Alvhems IK
  10. Hjärtums IS

Info om lagen:

ALVHEMS IK
Det är svårt att hitta information om Alvhem inför den här säsongen, så vi får gå de få fakta som finns: ifjol bärgades elva poäng sammantaget, vilket ändå räckte för att hålla tre lag bakom sig i Trollhättesexan. Fler matcher lär ha spelats under försäsongen, men det enda som finns inrapporterad hos VFF är en 2-0-seger mot Hjärtum. Och det låter väl rimligt – Alvhem ska sannolikt inte behöva riskera en jumboplacering i år.

ELMER-FÅGLUM FK
EFFK är en ny bekantskap i den här serien. Ifjol slutade man sjua i Falköpingssexan, då med en målskillnad som skvallrade om att målskyttet (28 fullträffar) var det stora problemet. Till i år ser det dock lite ljusare ut, med intressanta nyförvärv som Fredrik Berggren (Arentorp Helås) samt Rikard och Tobias Gustavsson (båda Främmestad). Visst, lurige Andreas Blom (Saleby) har lämnat, men nog handlar det om en mittenplacering även i år för Elmer-Fåglum, som gjort en resultatmässigt rätt så fin försäsong.

HJÄRTUMS IS
Bredden är obefintlig i årets upplaga av Hjärtum, men på den här orten bär man klubbmärket med stolthet och nog lär det generera en del poäng. Tappet av målfarlige Mikael Persson (Trollhättans FK) kommer givetvis bli kännbart och även om förlustsiffrorna under försäsongen inte varit så stora jämt så måste den enda målsättningen här vara att undvika sistaplatsen.

LÖDÖSE NYGÅRD IK
Att LNIK har ett, på papperet, sämre fotbollslag än ifjol är fakta. Hur det blir i verkligheten? Tja, det återstår förstås att se. Försäsongsresultaten har väl varken varit bu eller bä, utan det finns ändå en grundstabilitet här som antyder att man kommer slåss på platserna tre till fem. I kampen om uppflyttning känns det helt enkelt som att Lödöse Nygård inte riktigt räcker till.

SOLLEBRUNNS AIK
Sollebrunn åkte ur femman ifjol och har, inte helt oväntat, tappat flera av sina allra bästa spelare, inte minst då målvakten Jimmy Johansson (FC Trollhättan). Försäsongen har indikerat att högstanivån är hög och lägstanivån låg, men givetvis imponerar både 5-1 mot Trollhättans FF och 0-0 mot Halvorstorp. Det ska inte riktigt räcka för att hota i den absoluta toppen, men någonstans i skiktet där bakom bör vi kunna hitta SAIK när serien summeras i höst.

STORA MELLBY SK
Många verkar vara överens om att Stora Mellby spelade den finaste fotbollen i Trollhättesexan ifjol. Vad det gav? Inte mycket mer än lite beröm och en slutlig femteplats. Nu bör dock ambitionen vara att göra det bättre, och truppen ser ut att vara både bredare och spetsigare. De mest intressanta nyförvärvsnamnen är Christian Andersson, som spelat högre upp tidigare och nu kommer från ett sabbatsår, samt Anton Lennde (Alingsås IF). Stora Mellby har helt enkelt samlat på sig en bra mix av ungt och gammalt, och egentligen presterat bra under större delen av försäsongen. Det borde räcka till topp två – och en hård strid med Wargön om förstaplatsen?

TROLLHÄTTANS FF
Enda laget i trakten som saknar spelarförluster heter TFF, och därtill har man adderat många intressanta namn till truppen. Det vore – av den anledningen – en rejäl skräll om man inte spelade bättre än förra året, då det blev en nästjumboposition. Nye tränaren Gabriel Andersson har visserligen fått se fler förluster än segrar under vintern och våren, men känslan är att TFF bara kommer bli bättre och bättre. Övre halvan ska väl inte vara omöjligt här?

UPPHÄRADS IS
Ett tag kändes Upphärads herrlagsexistens hotad, men efter några tillskott på vårkanten är situationen ljusare för den klassiska föreningen. Med det sagt: det kommer ändå bli en tuff säsong för de rödvita. DM gav tre förluster och en målskillnad på 0-16, och även om några hyfsade klassnamn kommit in – Dennis Hedebrand (Trollhättans BoIS) är väl det främsta – så bör nog Upphärad sikta in sig på att undvika sistaplatsen snarare än blicka mot den övre halvan, som man själva verkar ha satt som målsättning.

WARGÖNS IK
Det har varit nära ungefär hundra gånger om, och på sikt är det inget snack om att WIK har allt som krävs för att åtminstone etablera sig på division 4-nivå. Men det är ju en klen tröst, även om man med all rätta bär favoritskapet i år. Omsättningen på spelare har förvisso varit stor och inte bara till det bättre, men överlag är känslan att de grönklädda gått plus. Dessutom har man nu permanent hjälp av spelaren som lär bli seriens skyttekung – fyrtornet Isak Larsson. Under våren har WIK slagit flera lag från femman, och själv tycker jag att det mesta talar för att man kommer få möta dessa klubbar i ordinarie seriespel nästa säsong.

ÅSAKA SK
Bredden är god, men hur är det med Åsakas spets? Ja, försäsongen har visat att det här inte är något lag som man bara avfärdar hur enkelt som helst, men framåt har det också – 9-2-matchen mot IFK Trollhättans C-lag är det stora undantaget – gått lite sådär. Åsaka har helt enkelt ofta varit nära utan att nå ända fram. Samtidigt är ambitionen hög, inte minst från tränaren Jordan Ames, och känslan är att laget ska kunna undvika den absoluta bottenstriden, men att det också inte blir mycket mer än så.

Tidigare tippade serier:
Division 1 Södra (herr)
Division 2 Norra Götaland (herr)
Division 1 Norra Götaland (dam)
Division 3 Mellersta Götaland (herr)
Division 4 Bohuslän-Dal (herr)
Division 2 Nordvästra Götaland (dam)
Division 4 Norra Dalsland (dam)
Division 4 Södra (herr)
Division 3 Norra (dam)
Division 5 Västra (herr)
Division 4 Västra (dam)