TVG-fotboll utser Årets dam-mittfältare: ”Svårt att ta in”

Idag utses Årets mittfältare på damsidan – ett pris som 2019 går till Skoftebyns IF:s duracellkanin Anna Larsson.

Det blev inget pris i handen till Larsson, eftersom hon befann sig i Costa Rica när TVG-fotboll kontaktade mittfältaren för att meddela henne att hon tagit hem den prestigefyllda utmärkelsen.

Istället får en formell utdelning ske senare, men motiveringen och en intervju följer här:

”Anna Larsson har ända sedan första dagen på Nysätra varit en spelare som stuckit ut och bidragit med en sorts x-faktor. Hon har en spelintelligens och touch utöver det vanliga, men jobbar också hårdare än de flesta. Det har visat sig vara en dödlig kombination på division 1-nivå.”

Först av allt: hur känns det att bli Årets mittfältare?
– Det är lite svårt att ta in… Det är verkligen jättestort, säger Larsson.

Vad betyder såna här utmärkelser för dig?
– Det får mig att tro på att det jag gör faktiskt är bra. Under säsong är det mycket fokus på att bli bättre och där är jag nog väldigt självkritisk också så detta är jätteroligt.

Vad tycker du om din egen och lagets säsong?
– Det var många matcher vi spelade väldigt bra i men som ändå landade i oavgjort, vilket var frustrerande. Men sjua i serien är klart godkänt. Vi ville vara bättre än förra året och det var vi ju. Jag tyckte att det var ett roligt år, kände mig bekväm och fick också mycket tid på mittfältet vilket jag gillar.

Finns det några andra spelare på din position i området som imponerat lite extra på dig?
– Emilia Bengtsson i vårt lag fortsätter att imponera på mig. Trots att hon ofta spelade ytterforward så gjorde hon en hel del matcher på mittfältet också, och var väldigt bra då! Sedan måste jag tyvärr säga att jag har lite för dålig koll i övrigt. Man vet på planen om någon är irriterande att möta och att den personen är duktig, men namn och spelare utanför vår serie är svårare.

Till sist: hur hoppas du att 2020 ska bli?
– Just nu är jag galet sugen på fotboll så jag hoppas att jag hittar mig själv tid och rum att spela. Det finns få saker som ger mig lika starka känslor som fotbollen och jag saknar laget och tugget i omklädningsrummet.

TVG-fotbolls jury har bestått av chefredaktören Martin Ahlin, domaren Andreas Ekholm, fotografen Tommi Nyman, förra elitspelaren Elin Carlsson, P4 Väst-reportern Marika Arvidsson och Jerry Jarnald från Veo.

Priserna kommer från vår samarbetspartner Lundgrens i Gräfsnäs.

Tidigare pristagare i år:
Årets målvakt, herr
Simon Forslund, FC Trollhättan
Årets målvakt, damGabriella Jonasson, Lödöse Nygård IK
Årets försvarare, herr: Peter Mandic, Vänersborgs FK
Årets försvarare, dam: Sanna Jensen, Trollhättans FK/Halvorstorp
Årets mittfältare, herr: Richard Cindric, FC Trollhättan

(Bild: Bloggaren.se)