TVG-fotboll utser Årets dam-tränare: ”Tar inte stopp än”

Det är virtuella galatider på TVG-fotboll.
Idag utses Årets tränare på damsidan – ett pris som 2019 går till Trollhättans FK/Halvorstorps slipade taktiker Håkan Sandersson.

En serieseger är en serieseger – men den bedriften blev ännu mer imponerande av att Sanderssons gäng tog hem den nordvästra tvåan i överlägsen stil under den gångna säsongen. En motivering är knappast nödvändig, men den kommer här ändå:

”När Håkan Sandersson, inför 2017, tog över tränaransvaret var laget nykomling i division 2. Det kan låta lite för vissa att man ’bara’ tagit ett steg uppåt i systemet sedan dess, men bakom kulisserna döljer sig ett enormt imponerande arbete som också börjat att bära sportslig frukt. 2019 var ett rent succéår, och nog känns det som att framgångsresan kan fortsätta ett tag till…”

Först av allt: hur känns det att bli Årets tränare?
– Det är kul! Det är ju ett tecken på att man gjort något bra, att vi har gjort det ihop. Det handlar ju inte heller bara om det här året utan det känns som att det är nu som belöningen börjar komma lite med allt egentligen, och det känns inte som att det tar stopp än, om man säger så.

Vad betyder såna här utmärkelser för dig?
– Man blir stolt givetvis. Det är ett tecken på att vi och jag har gjort något bra, och att spelarna förstår vad jag pratar om, haha.

Vad tycker du om din egen och lagets säsong?
– Den är givetvis fem plus. Vi fick stryk mot Vänersborgs FK, men gjorde ingen jättedålig match där heller. Vi har kanske inte alltid spelat bländande fotboll, men tagit poäng och vunnit många matcher ändå. Lägstanivån har höjts kopiöst mycket.

Finns det några andra tränare i området som imponerat lite extra på dig i år?
– Svårt att säga, men i så fall Alexander Karlström och det gänget där borta i Sjuntorp. Vi har pratat om det förut, jag och Alexander, och sagt att det vore kul om båda klubbarna vann, och det gjorde vi också. Han är nyfiken och vi pratar faktiskt ibland. Han frågar om råd och undrar vad vi gör, vill ha tips på träningar och undrar varför vi spelar så bra fotboll. Det är lite svårt att svara på, om man säger så, haha.

Till sist: hur hoppas du att 2020 ska bli?
– Vårt mål, som jag tycker är realistiskt, är att försöka bli regionens bästa lag. Det är ett ganska tufft mål också, och det betyder att vi ska ha många lag häromkring bakom oss och vara ganska nära Rössö. Det kanske är helt åt helsike, men det är vad jag tror. Jag tycker att det ser jävligt spännande ut, speciellt med de nyförvärv som kommit och de spelare vi fått ha kvar. Det är jättepositivt!

TVG-fotbolls jury har bestått av chefredaktören Martin Ahlin, domaren Andreas Ekholm, fotografen Tommi Nyman, förra elitspelaren Elin Carlsson, P4 Väst-reportern Marika Arvidsson och Jerry Jarnald från Veo.

Priserna kommer från vår samarbetspartner Lundgrens i Gräfsnäs.

Tidigare pristagare i år:
Årets målvakt, herr
Simon Forslund, FC Trollhättan
Årets målvakt, damGabriella Jonasson, Lödöse Nygård IK
Årets försvarare, herrPeter Mandic, Vänersborgs FK
Årets försvarare, damSanna Jensen, Trollhättans FK/Halvorstorp
Årets mittfältare, herrRichard Cindric, FC Trollhättan
Årets mittfältare, damAnna Larsson, Skoftebyns IF
Årets anfallare, herrJacob Berg, IK Gauthiod
Årets anfallare, damMatilda Johansson, Lödöse Nygård IK
Årets genombrott, herr: Fabian Falkstrand Ransjö, Vänersborgs IF
Årets genombrott, damAmanda Aronsson, Vänersborgs FK

(Bild: Martin Ahlin)