TVG-fotboll utser Årets damback: ”Ett bevis på att man spelat bra”

Det är virtuella galatider på TVG-fotboll.
Idag utses Årets försvarare på damsidan – ett pris som 2019 går till Trollhättans FK/Halvorstorps backgeneral Sanna Jensen.

Trots hård konkurrens från flera framstående division 1-försvarare lyckades Jensen plocka på sig flest röster när TVG-juryn sammanträdde. Här kommer en kort motivering.

”Likt en general styrde och ställde Sanna Jensen under det gångna året, och aldrig har det väl varit mer uppenbart att en spelare är alldeles för bra för den serie som hon befinner sig i. Jensen var svårpasserad bakåt, men även initiativtagare till många av lagets egna anfall.”

Först av allt: hur känns det att bli Årets försvarare?
– Det är jätteroligt, absolut. Att bli uppskattad så här är ett bevis på att man spelat bra och lägger ner mycket tid, säger Jensen.

Vad betyder såna här utmärkelser för dig?
– Det är väl jättekul. Att man som lag går jättebra är roligt, och man kan såklart även bli glad som individuell spelare i en lagsport.

Vad tycker du om din egen och lagets säsong?
– Jag får ändå säga att det varit en väldigt bra säsong. Vi har tagit stora steg och utvecklats både individuellt och tillsammans, det tycker jag. Alla har verkligen bidragit till att det gick som det gick. Det är kul när man har en så ung trupp och ändå klarar den press som vi haft på oss som lag.

Finns det några andra spelare på din position i området som imponerat lite extra på dig?
– Den som jag läst mycket om är ”Jeffa” (Jennifer Rosén) i Lödöse Nygård, framförallt under vårsäsongen. Sedan gick det ju som det gick för det laget. Men det är mer baserat på det jag hört än sett.

Till sist: hur hoppas du att 2020 ska bli?
– Jag hoppas att vi fortsätter med samma utveckling och att vi är redo att ta det här steget. Vi har några nyförvärv och har ändå fått behålla stommen i laget så jag hoppas att vi ska etablera oss i division 1 och fortsätta på den inslagna vägen.

TVG-fotbolls jury har bestått av chefredaktören Martin Ahlin, domaren Andreas Ekholm, fotografen Tommi Nyman, förra elitspelaren Elin Carlsson, P4 Väst-reportern Marika Arvidsson och Jerry Jarnald från Veo.

Priserna kommer från vår samarbetspartner Lundgrens i Gräfsnäs.

Tidigare pristagare i år:
Årets målvakt, herr
Simon Forslund, FC Trollhättan.
Årets målvakt, damGabriella Jonasson, Lödöse Nygård IK.