TVG-fotboll utser Årets herrback: ”Något som ger energi”

Idag utser TVG-fotboll Årets försvarare på herrsidan – ett pris som 2019 går till Vänersborgs FK:s backklippa Peter Mandic.

Det gångna året bjöd på några rejäla magplask, men i slutändan var känslan väldigt positiv för såväl Mandic som hans VFK. Och den förstärks förstås av den här utmärkelsen, som delas ut med följande motivering:

”Som försvarsspelare förväntas man hålla rent framför eget mål, och det gjorde Peter Mandic vid otaliga tillfällen för Vänersborgs FK under den senaste säsongen. Men han var också lagets naturliga ledare och en offensiv kraft som gav motståndarna skrämselhicka. För den mångsidigheten tilldelas han utmärkelsen som Årets försvarare!”

Först av allt: hur känns det att få det här priset?
– Det var överraskande tycker jag. Det finns många bra spelare i området så det var verkligen överraskande, men jävligt kul, svarar Mandic.

Vad betyder såna här utmärkelser för dig?
– Det är väldigt kul när det väl sker. Det är inget jag strävar efter så sett, utan mer av en bonus och något som kanske ger energi inför nästa år.

Vad tycker du om din egen och lagets säsong?
– Det var väldigt mycket upp och ner. Vi slog alla topplag och visade att vi har en jävla hög kvalité och spelar en bra fotboll, men det var för mycket ”ups and downs” för att vara med bland de tre bästa. Vi fick klart truppen för sent för att kunna bygga något egentligen, men det visade sig att när vi väl fick ihop det så var vi nästan höstens lag i serien. Det kanske bara var något lag som var bättre då.
– För egen del var det väl stabilt. Jag fick ta ett större ansvar i år och var tvungen att försöka få ihop det med tanke på att det var många nya spelare, varav flera saknade division 2-erfarenhet.

Finns det några andra spelare på din position i området som imponerat lite extra på dig i år?
– Alexander Leksell var ganska betydelsefull för FCT av det jag såg. Han var väl den som utmärkte sig mest i området, och hann bland annat ikapp många frilägen på ett jävligt bra sätt. Tänk om man hade haft den egenskapen själv, då hade man inte spelat i tvåan, haha.

Till sist: hur hoppas du att 2020 ska bli?
– Jag hoppas faktiskt att vi ska ta ordentliga steg framåt. Jag tycker att truppen ser riktigt bra ut, nu ska vi bara komplettera med två, tre spelare till och då tror jag att det blir jävligt bra. De som ska komma ska känna att de har stor betydelse för vårt lag, och om de skriver på tror jag att det kan räcka långt, säger Mandic och verkar syfta på några specifika individer, men utan att nämna dem vid namn.

TVG-fotbolls jury har bestått av chefredaktören Martin Ahlin, domaren Andreas Ekholm, fotografen Tommi Nyman, förra elitspelaren Elin Carlsson, P4 Väst-reportern Marika Arvidsson och Jerry Jarnald från Veo.

Priserna kommer från vår samarbetspartner Lundgrens i Gräfsnäs.

Tidigare pristagare i år:
Årets målvakt, herr
: Simon Forslund, FC Trollhättan.
Årets målvakt, dam: Gabriella Jonasson, Lödöse Nygård IK.

(Bild: Martin Ahlin)