TVG-fotboll utser Årets herrmålvakt: ”Ger en extra push”

Det är virtuella galatider på TVG-fotboll.
Idag utses Årets målvakt på herrsidan – ett pris som 2019 går till FC Trollhättans panter Simon Forslund.

Det var egentligen inget snack om saken i TVG-fotbolls juryrum: 28-årige Forslund var tveklöst den stolpvaktare som utmärkte sig mest under säsongens gång, och här kommer en kort motivering:

”För att ha varit en ledande aktör i ett elitdrömmande FCT under året, en trygg sista utpost och den spelare med sammantaget högst lägstanivå tilldelas Simon Forslund utmärkelsen som Årets målvakt i TVG-fotbolls område.”

Hur känns det att bli Årets målvakt?
– Det känns först och främst väldigt kul tycker jag. Det är kul att bli uppskattad för sina prestationer, säger Simon Forslund.

Vad betyder såna här utmärkelser för dig?
– Jag är väldigt mån om att det hela tiden ska vara min egen känsla som ska dominera hur jag upplever en säsong, men det går inte att frångå att det här kan ge en extra push. Det är kul och ger lite inspiration så att man kan hänga i, även om det inte är några problem annars.

Vad tycker du om din egen och lagets säsong?
– Laget går väl inte att undvika att dela in i två perioder: vår och höst. Under våren hade vi små marginaler med oss ibland, men ett stabilare försvarsspel och betydligt effektivare anfallsspel än under hösten. Det har varit många jämna matcher och tajt, men överlag har vi varit stabila. För egen del har det också varit stabilt överlag och jag har klarat av att ladda om till varje match och ändå prestera på den nivån, med den känslan jag vill ha, som på något sätt inger en stabilitet. Det är jag nöjd med.

Finns det några andra spelare på din position i området som imponerat lite extra på dig?
– Den bästa kollen har jag ju på min kollega Jimmy Johansson, även om han inte fått spela några matcher. Mellan sina skadeperioder så har det varit imponerande vad han presterat på träning, i synnerhet med tanke på att han kom från division 5. Med den inställning han haft så har han varit en fantastisk målvaktskollega, det vill jag verkligen framhålla.

Till sist: hur hoppas du att 2020 ska bli?
– Då hoppas jag att vi i FCT kan få ihop ett lag och göra prestationer som är bättre än vad de var under den här säsongen. Det känns ju rimligt med tanke på att vi har ett bättre utgångsläge nu med såpass många spelare klara.
– För egen del handlar det om en fortsatt utveckling av de delar i spelet som jag behöver utveckla, men framförallt arbeta med helheten och bli en ännu stabilare målvakt.

TVG-fotbolls jury har bestått av chefredaktören Martin Ahlin, domaren Andreas Ekholm, fotografen Tommi Nyman, förra elitspelaren Elin Carlsson, P4 Väst-reportern Marika Arvidsson och Jerry Jarnald från Veo.

Priserna kommer från vår samarbetspartner Lundgrens i Gräfsnäs.

(Bild: Martin Ahlin)