TVG-fotboll utser Årets herr-mittfältare: ”Inte ensam om det”

Idag utses Årets mittfältare på herrsidan – ett pris som 2019 går till FC Trollhättans poängmaskin Richard Cindric.

Förra vintern var 22-åringen från Göteborg fortfarande ett okänt namn i lokala kretsar, då värvad till FCT från Tvååker. När serien väl drog igång blev han dock plötsligt namnet på allas läppar, både tack vare sin starka insatser och oerhört vackra mål.

Motiveringen till priset får ni här:

”Han var en ny bekantskap för många, men nu vet nog alla fotbollsälskare i området vem Richard Cindric är. Ständigt med näsan vänd mot målet lyckades han luckra upp många täta försvar under årets gång, och stod dessutom för otaliga drömmål och läckra framspelningar. En publikfriare av rang, minst sagt.”

Först av allt: hur känns det att bli Årets mittfältare?
– Det känns väldigt kul. Det är klart att det är roligt att få ett sånt här pris. Jag vet faktiskt inte vad jag ska säga mer, säger Cindric och skrattar.

Vad betyder såna här utmärkelser för dig?
– Klart att det betyder litegrann, det visar ju att jag gjort något bra under hela året. Samtidigt kan jag inte lägga för stor vikt vid det heller: jag kan ju inte sluta spela fotboll för det, höll jag på att säga. Jag är ju inte ensam om det här utan det finns ett helt lag bakom det.

Vad tycker du om din egen och lagets säsong?
– Det här har du säkert hört hundra gånger, men vi hade ju en mycket bra vår innan vi tappade det på hösten. Vi gjorde det bra, men inte hela vägen och hade en för svag lägstanivå för att räcka ända fram. Min prestation går lite hand i hand med det, och det bevisar ju också att laget är viktigt för ens egna prestationer.
– Men det har känts bra överlag, och speciellt på våren när det gick som bäst för laget. Jag fick en ny roll som tia och har aldrig gjort så här mycket poäng förut, så det får jag ändå vara nöjd med. Samtidigt är jag besviken över att jag inte fick ut mer under hösten.

Finns det några andra spelare på din position i området som imponerat lite extra på dig?
– Alla vet ju att Johan Lundgren är en bra fotbollsspelare. Han har kanske inte synts på samma sätt som innan tror jag, men han är jävligt viktig, speciellt för mig. Jag får de här passningarna i steget och i rätt läge – de kommer aldrig en sekund för tidigt eller sent. Såna småsaker kanske man inte ser från läktaren. Anders Mogren har gjort ett viktigt jobb defensivt, och så har jag ju hört att Jonas (Emanuelsson), som är ny hos oss, har varit väldigt bra. Albrim (Demalijaj) i Vänersborgs FK tycker jag också är duktig, men han kanske inte är mittfältare?

Till sist: hur hoppas du att 2020 ska bli?
– Jag hoppas ju att vi kan hålla en hög, jämn nivå och självklart vinna serien. Gör vi det så lär det förhoppningsvis gå bra individuellt också.

TVG-fotbolls jury har bestått av chefredaktören Martin Ahlin, domaren Andreas Ekholm, fotografen Tommi Nyman, förra elitspelaren Elin Carlsson, P4 Väst-reportern Marika Arvidsson och Jerry Jarnald från Veo.

Priserna kommer från vår samarbetspartner Lundgrens i Gräfsnäs.

Tidigare pristagare i år:
Årets målvakt, herr
Simon Forslund, FC Trollhättan.
Årets målvakt, damGabriella Jonasson, Lödöse Nygård IK.
Årets försvarare, herr: Peter Mandic, Vänersborgs FK.
Årets försvarare, dam: Sanna Jensen, Trollhättans FK/Halvorstorp.