Klart: Hedlund till dansk klubb

Trollhättefostrade Simon Hedlund lämnar Union Berlin.
Istället är han klar för danska Bröndby, enligt klubbens webbplats.

Det har varit en strulig säsong för Hedlund, som haft svårt att ta en startplats i den tyska andraligan och dessutom öppet talat om sina problem med tränaren Urs Fischer, som kom i somras.

Under de senaste nio matcherna har han vid sex tillfällen inte ens tagits ut i truppen.

Därför är det kanske logiskt att Simon Hedlund nu byter hemvist. Han följde inte med Union till träningslägret i spanska Jerez de la Frontera, utan skrev istället på för Bröndby, där han tecknat ett 4,5-årskontrakt.

– Jag har haft ett par bra säsonger i 2. Bundesliga och i Union Berlin, men i år har jag inte fått så mycket speltid, samtidigt som den offensiva fotbollen i Bröndby tilltalar mig väldigt, väldigt mycket, säger Hedlund till Bröndbys webbplats.

Så här säger klubbens sportchef, Ebbe Sand, om affären:
– I Simon får vi en riktigt spännande offensiv spelare, som kan fylla flera roller hos oss. Han är riktigt bra och har redan skaffat sig massor av erfarenhet, trots att han bara är 25 år.

Hedlund blev Union Berlins dyraste nyförvärv genom tiderna när han skrev på 2016, efter att ha kommit från Elfsborg för 850 000 euro. Det är ännu inte känt vad han kostade Bröndby att köpa loss.

(Bild: Gabriel Andersson)