VFK-duo går till Vänersborgs IF: ”Har visat framfötterna”

Vänersborgs IF tappade nyligen en mittfältare till rivalen VFK.
Nu får man två tillbaka: Kevin Busuladzic och Abdiaziz ”Lacaso” Hussein Ahmed.
– Vi har låtit dem visa upp sig och Andy (Kilner, tränaren) vill ha båda två, säger Erik Hallberg i herrsektionen till TVG-fotboll.

Mittfältaren ifråga var förstås lagkaptenen Jonathan Helldén, som under förra veckan valde att återvända till division 2-kollegan Vänersborgs FK.

Det var varken första eller sista övergången mellan de båda klubbarna, vilket blev extra tydligt på tisdagen när VIF alltså värvade såväl Kevin Busuladzic (till höger på bilden) som Abdiaziz Hussein Ahmed (till vänster).
Andy ser egenskaper i de här båda killarna som gör att vi vill jobba med dem. Det är precis som vår strategi överlag: vi vill ha in killar som vill något med sin fotboll och som vi kan förädla, säger Erik Hallberg och fortsätter:
– Båda Kevin och Lacaso har visat framfötterna när de varit med och testat, och då är de värda en chans.

Kevin Busuladzic debuterade i den norra tvåan redan 2018, och belönades senare samma år med ett A-lagskontrakt. Den senaste säsongen spolierades dock av ett brutet ben i foten, som höll 18-åringen borta från spel under våren och sommaren.

Hussein Ahmed deltog då desto mer: tio matcher från start och tio inhopp noterades han för. Och det är en mångsidig spelare som VIF värvat.
– Han kan spela både centralt på mittfältet och i en mer offensiv roll. Sedan får vi se om det blir som forward, där är vi ju rätt välbeställda nu med både Engjell (Ramadani) och Josef (Daoud) och sådär.

Hur ser truppsituationen ut i övrigt?
– Vi känner oss jävligt trygga med det laget som är nu. Sedan vill vi spetsa det med ett eller två namn, och då pratar vi ”Josef-nivå”, om man får kalla det så. Det är någon som kan gå in och göra skillnad, gärna en mittback eller innermittfältare, säger Hallberg och tillägger:
– Kan vi få en är det bra, och två är ännu bättre. Får vi det har vi ett riktigt bra lag tycker vi.

(Bilder: Vänersborgs IF)