Upphärad söker spelare – och har redan fått några napp

I ett Facebook-inlägg med rubriken ”UIS behöver förstärkning” söker Upphärad nu spelare till sitt herrlag.
– Vi kommer att ha spelare till serien, men försäsongen har varit jävligt trög, erkänner fotbollsansvarige Kristian Hedendal
.

2017 var ett kaotiskt år i Upphärads historia. En spelare gick tragiskt bort, ekonomin visade röda siffror och spelarantalet var lägre än vad man hade velat.

Idag är föreningen långt ifrån nära att duka under, men däremot skulle A-lagstruppen behöva fyllas på med fler namn.
– Klubben mår bättre än på väldigt länge. För några år sedan var A-laget stabilt medan det var rörigt i övrigt, men nu har vi en ungdomsverksamhet och styrelsen har full koll på läget. Det är bara spelare som saknas, säger Hedendal.

Hur akut är situationen egentligen?
– Det är väl akut så sett. Vi kommer att ha spelare till serien, men försäsongen har varit jävligt trög. Det kommer folk i april som håller på med andra sporter, men det är alltid någon som är skadad eller sjuk så vi behöver tillskott, svarar han och berättar att man totalt förfogar över ungefär tjugo spelare.

Däremot har det ”sällan varit fler än tio på träningarna”.
– Förhoppningen är att vi ska få in fem, sex spelare till minst i alla fall. Vi har redan fått två, tre napp så vi får väl se. Tanken är att vi ska köra igång på gräset i Upphärad om en eller två veckor, om vädret håller i sig. Då hoppas vi på lite folk, säger Kristian Hedendal.

Upphärad deltog nyligen i herr-DM, men slutade sist i sin grupp på noll poäng och 16 minusmål. TVG-fotboll har tidigare under vintern rapporterat om spelarförluster till såväl Hogstorp som Trollhättan Syrianska.

(Bild: Upphärads IS)