Utlandsproffs och ny provspelare tränade med FC Trollhättan

Torsdagens FCT-träning gästades av ännu en provspelare.
Men också av ett utlandsproffs.
– Det är bra för våra egna att träna med en sån spelare, säger tränaren William Lundin om MLS-försvararen Robin Jansson.

2011 tillhörde den 27-årige dalslänningen FCT under några månaders tid, då utlånad från Häcken, innan han återvände hem till Bengtsfors. Där stannade Jansson till 2016 innan han hamnade i Oddevold, värvades av AIK och vann SM-guld, varpå det sedan bar av till Orlando City i USA:s högstaliga.

Nu är dock säsongen över där och därför hängde Robin Jansson med kompisen Alen Kasumovic till torsdagens FCT-träning. Det syntes också direkt att det handlar om en högkvalitativ försvarare.
– Ja, det är en annan fart och fysik och ett annat tempo i kroppen, när han väl skruvar upp det. Då ser man att det är skillnad, och det bör det ju vara. Det är bra för våra egna att träna med en sån spelare, de märker ju att det är en bit kvar till allsvenskan eller MLS, konstaterar William Lundin.

Med under passet var även Stenungsunds 23-årige yttermittfältare Pontus Olsson, som själv hört av sig till division 1-klubben.
– Jag hade honom i ett år i Stenungsund och han har spelat regelbundet där i ett par säsonger i rad nu. Vi får se om han är med vid tisdagens internmatch, säger Lundin.

Det kommer i alla fall mittfältaren Gani Gerxhaliu – senast i IFK Tidaholm – att vara. Enligt William Lundin har han ”intressanta egenskaper”. Däremot får vi inte se mer av Grebbestads försvarare Jeremy Bonyaa på ett tag då han rest hem till Frankrike.
– Han har gjort bra ifrån sig men vi får se längre fram hur det blir med honom.

Internmatchen då? Jo, den skulle ha spelats redan på lördagen, men ser istället ut att bli av på tisdag. Anledningen är flera ”sena återbud” från spelare som bjudits in.

Samtidigt saknas flera av FCT:s egna namn, däribland Alexander Leksell och Tobias Berntsson, som opererade sina höfter häromdagen.

(Bild: Bloggaren.se)