Uttagen till landslaget – trots att hon inte kan språket

Att åka till en landslagssamling är alltid nervöst.
Särskilt när man, som Elvira Hasanovic Carlborg, inte ens kan landets officiella språk.
– Det känns ju lite konstigt, säger VFK-spelaren inför U16-samlingen med Bosnien och Herzegovina.

På torsdag premiärspelar Vänersborgs FK i division 2 mot Hisingsbacka, och på fredagen bär det av mot Sarajevo för 15-åringen, som blev upptäckt under ett regionalt läger i Lund.

Efter mejlväxling med Bosnien och Hercegovinas förbund bestämde sig Elvira Hasanovic Carlborg för att åka till samlingen, som inleds med några dagars träning innan man ska spela en officiell Uefaturnering i Serbien.
– Ja, vi ska dit och spela tre matcher, men jag har ju inte någon jättekoll eftersom allt står på bosniska, säger hon och skrattar.

Mittbacken har visserligen bosnisk pappa, men har själv bott i Sverige under hela sitt liv och ”pratar bara svenska”. Av den anledningen fick hon rådslå med en annan VFK-talang som gjort samma resa, närmare bestämt Sajra Fejzic.
– Eftersom jag inte kan språket så var jag lite osäker på om jag skulle åka, men hon sa att det varit folk där förut som inte kunnat det och fått allt översatt. Hon sa också att det varit jättekul därnere så därför gör jag det här.

Hur känns det att vara svensk och spela för Bosnien och Hercegovinas landslag?
– Det är ju lite konstigt egentligen… men jag får åka dit och testa. Känns det konstigt behöver jag ju inte göra det igen, men jag tror att det blir kul, svarar Hasanovic Carlborg.

Fotbollsformen är också, i dessa premiärtider, god.
– Ja, det känns väl ganska bra. Jag är jättetaggad på att komma igång med serien, säger hon.

(Bild: Vänersborgs FK)