Välkänd duo tar över Edet: ”Lämnar dem aldrig i sticket”

Den ”temporära” lösningen har blivit permanent i Edet FK.
Tobias Gustafsson tränar laget i år, och assisteras av Henrik Johansson.
– Klart att jag har saknat fotbollen, konstaterar han.

TVG-fotboll kunde för cirka en vecka sedan avslöja att Edet avbrutit samarbetet med Tobias Karnevi, praktiskt taget innan det ens hade hunnit påbörjas. Karnevis hälsotillstånd har nämligen hållit honom sjukskriven i vinter, och till slut kände division 5-klubben att man inte kunde vänta längre.

Ersättarna fanns dessutom redan på plats. Tobias Gustafsson (till vänster på bilden) och Henrik Johansson (till höger) har – tillsammans med Tony Johansson – hållit ställningarna under försäsongen, och nu vet vi att de blir kvar även framöver.
– Först sa jag ju till klubben att jag aldrig kommer lämna dem i sticket, utan att jag skulle vara här tills de hittade något annat. Men Lena (Hellersjö, Edets ordförande) har hoppats att jag och ”Henke” skulle bli kvar, och det känns jävligt bra faktiskt, säger Tobias Gustafsson, mest känd som en försvarsbjässe i flera olika lokala klubbar under 2000-talet.

(Skaffa ditt par här!)

33-åringen har, sedan han lade skorna på hyllan, hunnit vara assisterande tränare till Mats Johansson i just Edet under en säsong. Nu blir det ombytta roller – anfallaren Johansson har gett klartecken för ännu en säsong på Ekaråsen, och kan komma att bilda ett fruktat offensivt par tillsammans med Alexander Mellqvist.

Men mest tid lär Gustafsson lägga på att bygga ett starkt försvar.
– Vi ska nöta mer av det som jag är bäst på. Jag har ju varit försvarsspelare och vi ska bli bättre defensivt, mer tajta och noggranna. Det kommer väl prägla mycket tror jag, och det ska synas att alla kan sina roller i det defensiva.

Ifjol landade Edet på sjätte plats i femman efter att en trög vårsäsong följts av en sensationellt stark höst. Till i år har man ”bara” tappat Felix Johansson (Lödöse Nygård) och Anton Johansson (Trollhättans BoIS), samtidigt som veteranerna Mellqvist-Johansson som sagt är med redan från start.
– Jag tycker att vi har en väldigt bra blandning, med Alexanders och Mats rutin men även många yngre spelare. Mot Munkedal (2-2) gav jag ändå speltid till några 15-åringar som varit duktiga. Vi har också en bra stämning och det vet jag att man kan komma jävligt långt på, säger Tobias Gustafsson och fortsätter:
– Vi kommer kriga för att vara på övre halvan, absolut.

(Bilder: Edet FK)