Vänersborgs IF plockar in vass målskytt: ”Varför inte testa det?”

16 mål blev det för Skoftebyn i år.
Men nästa år ska Engjell Ramadani smälla in bollar för Vänersborgs IF istället.
– Jag vill spela i minst division 2, och så blir det, konstaterar han.

22-årige Ramadani kom till Skoftebyn inför säsongen 2017 och har sakta men säkert kommit att bli en av lagets absoluta nyckelspelare. 2019 var ju något av ett seniorgenombrott för anfallaren.

Nu väljer han dock att ta ett kliv uppåt i seriesystemet – från trean till tvåan, där det blir spel med VIF under 2020.
– Hade vi pratat i oktober om kontrakt så hade jag nog varit kvar i Skoftebyn, men i och med att Oddevold hörde av sig så tidigt så tänkte jag att om det finns klubbar utanför som är intresserade så varför inte testa det? Jag hade jättegärna velat vara kvar i Skoftebyn, men ville spela i minst division 2, och så blir det. Trean kändes lite för lågt, säger Engjell Ramadani till TVG-fotboll.

Jag och säkert många med mig trodde nog att du skulle landa i just Oddevold till slut…
– Det trodde jag också, i alla fall under de senaste 1,5 månaderna. Men jag har inga riktiga kommentarer om det.

Varför blev det VIF?
– Det är fin, organiserad klubb som har ett gott rykte både på och utanför planen. Sedan är den nye tränaren, Andy (Kilner) en stor del av det beslutet, säkert 90 procent. Det känns riktigt bra att jobba under honom, svarar Ramadani.

Tror du att du kan följa upp din fina säsong från i år?
– Jag hoppas det. Det är ju mitt mål, att visa vem jag är.

Enligt Erik Hallberg, i VIF:s herrsektion, ser man Ramadani som en direkt ersättare till Markus Johansson, som lämnat för FC Trollhättan.
– Vi har såklart sökt efter en spets framåt sedan Markus lämnade. Som vanligt är vi ute efter karaktärsspelare som vill något med sin fotboll. Engjell är en jäkla fin kille och en väldokumenterad målskytt, de växer inte på träd, säger Hallberg och fortsätter:
– Sedan tror jag att han kommer att passa bra in i gruppen och med Josef (Daoud), som vi förhoppningsvis får behålla. Det är inte klart, men jag tror att det blir så.

(Bild: Anki Stelling)