VFK hämtar tillbaka talang från Sjuntorp: ”Vill ta chansen”

Det blev en säsong i Sjuntorp, med succé som följd.
Men nu vänder mittfältaren Oskar Josefsson tillbaka till moderklubben Vänersborgs FK.
– Jag känner att jag vill ta chansen, säger han.

Josefsson halkade in i Sjuntorps omklädningsrum som på ett bananskal inför den senaste division 5-säsongen. Facit? Sju fullträffar och fyra målgivande framspelningar från en offensiv mittfältsposition, och serieseger ovanpå det.

De framgångarna gjorde också beslutet att lämna klubben ännu svårare.
– Ja, det var absolut inte lätt med tanke på hur det var förra året. När jag kom kändes det bra, och jag fick ju chansen direkt. De trodde på mig och vi hade riktigt roligt i omklädningsrummet, säger Oskar Josefsson till TVG-fotboll.

Vad avgjorde till VFK:s fördel?
– Att det ändå är moderklubben. Jag känner att jag vill ta chansen och testa på spel i division 2. Jag vill ju bli så bra som möjligt.

Den 18-årige innermittfältaren konstaterar samtidigt att konkurrensen är hård, men att han tänker gå ”all in”.
– Det känns som en utmaning, men det ska bli väldigt roligt att komma igång.

Josefsson är spelare nummer 18 in i VFK-truppen.
– Förra året vid den här tiden tror jag att vi hade tre som var klara, konstaterar klubbchefen Joakim Sunnerdahl nöjt, och tillåter sig även att blicka framåt:
Gzim (Sylaj, tränaren) vill ha minst 18 utespelare och två målvakter, så vi behöver ha in en eller två utespelare till. Viktor Öhrling har mycket jobb i Norge nu, men vi har inte stängt dörren där. Igor (Ribic) och Dominko (Radalj) har vi kontakt med hela tiden, och om de inte hittar något annat så är det inte omöjligt att de kommer tillbaka.

(Bild: Bloggaren.se)