VFK laddar för derby i division 2: ”Lite extra tändvätska”

Två av seriens mest målglada lag, tillika lokalrivaler.
Räkna med en färgsprakande start på fotbollshelgen i Vänersborg.
– Det kommer att bli en tuff match, säger VFK:s lagkapten Wilma Karlsson inför mötet med Åsebro Brålanda.

Det är två år sedan klubbarna stötte på varandra i seriespel senast, och även då bjöds det på gott om nätrassel. Av de 15 målen stod dock Vänersborgs FK för 14, och vann båda mötena tämligen komfortabelt.

Nu är det nya, tillsynes jämnare tider.
– Jag har inte jättebra koll på hur deras lag ser ut, men de har startat serien bra så jag tror att det kommer bli en väldigt tuff match. Ett derby brukar ju alltid innebära lite extra tändvätska för båda lagen, säger Wilma Karlsson.

VFK har å sin sida fått en lite blandad start på året. Ett starkt kryss borta mot Hisingsbacka och en planenlig 5-3-seger mot Herrestad följdes av tunga 0-5 senast mot Ytterby.

I båda dessa matcher har för övrigt nya målvakten Jennifer Ackerly saknats på grund av ett ryggskott, och det gör hon även ikväll.
– Hon är en jätteviktig spelare för laget och det har blivit lite bättre, men hon är inte redo för spel än, säger 18-åriga Karlsson och sammanfattar säsongens början så här:
– Vi har visat att vi kan göra de här riktigt bra matcherna, som mot Hisingsbacka, men sedan åkte vi även på en kollektiv kollaps mot Ytterby och orkade inte hålla uppe nivån då. Det beror väl på brist på rutin kanske.

Samtidigt har derbymatcher en tendens att leva sina egna liv.
– Det är verkligen en speciell match så det kommer att vara lite extra nerver och sådär, men även att man är extra taggad.

Åtta insläppta mål på två matcher – är defensiven något ni pratat om i veckan?
– Ja, framförallt matchen mot Ytterby. Vi har gått igenom en del detaljer i försvarsspelet: vad vi behöver ändra på och så vidare. Nu känns det som att alla är med på vad som gäller, säger Wilma Karlsson.

(Bild: Tomas Andersson)