VFK lånar lovande anfallare från trollhätteklubb

Vänersborgs FK hade hoppats värva Abdikarim Dahir Mohamed från IFK Trollhättan – nu får man nöja sig med att låna in honom under den kommande säsongen.
– Han vill mycket med fotbollen och det ligger i linje med det vi vill bygga upp, säger tränaren Gzim Sylaj.

Den 19-årige anfallaren fick sitt stora genombrott ifjol när han stod för sju mål i IFK-tröjan. Det resulterade i ett provspel med division 2-laget VFK och – efter mindre komplikationer – slutligen en låneövergång.

Gzim Sylaj känner samtidigt Dahir Mohamed väl sedan tidigare.
– Det är klart att det är en stor fördel. Jag vet vad vi får av honom både på och utanför planen, konstaterar VFK-coachen och säger så här om nyförvärvets egenskaper:
– Han är en väldigt, väldigt stark djupledsspelare och duktig på att skapa ytor för sig själv och medspelarna. Han lägger inte heller några fingrar emellan även om han inte är jättestor fysiskt sett. Det är en jobbig spelare att möta, väldigt ettrig.

Och, enligt Sylaj, en perfekt pusselbit för Vänersborgs FK:s bygge.
– Vi blandar ungt med gammalt: spelare som har erfarenhet och spelare som är hungriga och kommer underifrån. De kommer vilja bevisa att de kan hävda sig på den här nivån.

Noterbart är också att Abdikarim Dahir Mohamed, som gjort två mål för VFK hittills, har en avstängning med sig från tiden i IFK Trollhättan. Han kommer visserligen kunna vara med i premiären mot Lidköpings FK den 6 april men är sedan otillgänglig i de följande fem matcherna.

Men det kommer ju fler än så, som tur är.

(Bild: Tomas Andersson)