VFK-talang klar för Sjuntorp – nätade dubbelt i sin debut

17-årige Oskar Josefsson är Sjuntorps nyaste nyförvärv.
I debuten gjorde han två mål.
– Vi såg direkt att vi ville ha honom, säger tränaren Alexander Karlström.

Det har varit lugnt på övergångsfronten i Sjuntorp sedan frimånadens slut, och man hade nog trott att det skulle fortsätta på samma sätt.

Men så fick frågade mittfältaren Viktor Josefsson om hans yngre bror, Oskar, fick komma och provträna.
– Han hade tydligen tappat suget och funderade på att sluta, så självklart fick han det. Och vi såg direkt att vi ville ha honom. Hans egenskaper är väldigt fina, konstaterar Karlström.

Vilka egenskaper är det?
– Han är smart för sin ålder, har en fin speluppfattning, är snabb och kvick och har ett jäkla skott.

Oskar Josefsson var tidigare kapten i Vänersborgs FK:s U19-lag och hans namn fanns med i truppen till A-lagets första träningsmatch i år, mot IFK Åmål.

Att den blivande 18-åringen har kvalitéer syntes även i debuten för Sjuntorp, 2-5-förlusten mot Skepplanda under den gångna helgen. Josefsson gjorde nämligen division 5-lagets båda mål.
– Det är imponerande, speciellt som att det är efter två fasta situationer och han är planens minste spelare. Det bevisar lite hur smart han är, säger Alexander Karlström.

Känslan hos er annars med ungefär tio dagar kvar till premiären?
– Efter träningslägret pratade vi igenom hur vi vill vara, hur vi ska bete oss och vad som krävs för att vi ska vara med i toppen. Vi kom överens om att vi behöver höja intensiteten på träning, och det har varit riktigt bra efter det.

(Bild: Tomas Andersson)