VFK vill stressa lagen i toppen: ”En jäkla revanschmatch!”

Bullaren har vunnit tre matcher i årets seriespel.
En var mot Vänersborgs FK.
– Det här blir en jäkla revanschmatch, konstaterar tränaren Kajsa Mazola inför fredagskvällens höstretur på Vänersvallen.

I damernas division 2 är det bara första- och sistaplatsen som, i någon mån, räknas – övriga lag däremellan kommer nämligen att bli kvar i serien under nästa säsong.

För VFK finns fortfarande en teoretisk chans att bli just etta, men de sju poäng som skiljer upp till serieledande Trollhättans FK/Halvorstorp blir svåra att ta igen på fyra omgångar, även om lagen så småningom möts.
– TFK och Vallen får gärna ta den positionen just nu, vårt lag är inte redo för division 1. Vi mår jättebra av att fortsätta en säsong till i tvåan, det har ju gått över förväntan i år, säger Mazola.

Målsättningar saknas å andra sidan inte under avslutningen.
– Jag tror ju att TFK vinner serien, men det hade varit skitkul att sno andraplatsen från Vallen. Det är vårt mål just nu och något som tjejerna hämtar väldigt mycket inspiration ifrån.

Ni möter Bullaren, som ligger näst sist, härnäst. Räknar ni med seger där?
– Vi har gjort två fruktansvärt dåliga matcher den här säsongen: den ena är mot Ytterby (0-5) och den andra mot Bullaren (1-2). Att få revansch mot just Bullaren står högt upp på vår lista. Att torska mot dem två gånger på en säsong… nä, fy fan, haha. Det första vi sa när vi gick av planen mot dem var att vi längtade till returen hemma, berättar Mazola.

Läget i truppen är också bra. Vissa spelare har varit förkylda i veckan, men i dagsläget är det bara Elvira Hasanovic Carlborg som definitivt missar matchen, men av en positiv anledning: hon är iväg på ett landslagsuppdrag med Bosnien och Hercegovina.

Samtidigt räknar VFK med att klara sig bra ändå, och förhoppningsvis förlänga sin fina svit på hemmaplan den här säsongen, där det har blivit sex segrar samt ett kryss.
– Jag tror att vi är starkast i serien på hemmaplan, konstaterar Kajsa Mazola nöjt.

(Bild: Tomas Andersson)