VFK:s nya amerikanska är redo för seriepremiären

I tisdags landade Vänersborgs FK:s nya målvakt.
Och redan på torsdag gör Jennifer Ackerly sin första division 2-match.
– Jag har förberett mig på att prestera. Det kommer att gå bra, säger hon.

24-åriga Ackerly, som närmast kommer från Dallas Baptist University, är en av områdets mest spektakulära värvningar inför den här säsongen.

Hon säger så här om sitt val att byta USA mot Sverige:
– Jag har alltid velat resa, men inte rest så mycket som jag velat. Jag har några kompisar och före detta lagkamrater som är från Sverige och har sett bilder som de lagt upp när det varit hemma, och då har det sett fantastiskt ut. Jag älskar att se nya platser och träffa nya människor, så när chansen kom så valde jag att ta den.

I VFK blir hon samtidigt en av de mer erfarna spelarna.
– Men det var inget som skrämde mig, utan det känns bara spännande och kul. Jag har inte spelat med unga spelare på ett tag, så det är en cool möjlighet för mig att få vara en ledare i en annan miljö. Jag tror att jag kan vara en bra förebild, det är inget jag tar lätt på, säger Jennifer Ackerly.

Hur har de första dagarna i Vänersborg varit?
– Alla har varit väldigt välkomnande och vänliga hittills. Några var blyga först, men de har öppnat upp sig mer och mer.

Den nordvästra tvåan drog samtidigt igång på lördagen, men VFK premiärspelar först på torsdag mot Hisingsbacka.
– Jag har försökt förbereda mig för det på hemmaplan. Även om det blir kort tid tillsammans med tjejerna, bara en vecka ungefär, så kommer vi nog kunna få ihop det bra. Bara efter några träningar här har jag sett tydliga förbättringar, säger Ackerly som kommer att bo hos en värdfamilj i ”lilla Paris”.

FAKTA
Vänersborgs FK
Placering ifjol
: 7:a i division 2 Nordvästra Götaland.
Tränare: Kajsa Mazola (ny).
Nyförvärv: Malin Wallgren (Vänersborgs IF), Felicia Aronsson (VIF), Nora Kärnestedt (VIF), Alva Kärnestedt (VIF), Julia Rzepa (Frändefors IF), Tuva-Lisa Carlsson (Frändefors IF), Jennifer Ackerly (Dallas Baptist University).
Förluster: Lydia Forsberg (studier i USA), Cornelia Jansson (slutat).
Seriepremiär: Borta mot Hisingsbacka, på torsdag klockan 19.30.

(Bild: Vänersborgs FK)