VIF får tillbaka kugge: ”En fantastiskt fin tekniker”

Ifjol var hon en tung förlust.
I år är Elin Bååt ett tungt nyförvärv för Vänersborgs IF.
– Vi är väldigt glada över att hon är tillbaka, säger tränaren Martin Nielsen, som dessutom kan addera ytterligare en ny spelare till truppen.

Inför förra säsongen spreds stora delar av VIF-truppen för vinden, till olika klubbar i närområdet. Trots det stod man för en resultatmässigt fin insats i division 3 och slutade till sist på fjärde plats i tabellen.

Nu kanske det är läge att sikta ännu högre, för några spelarförluster ser det inte ut att bli enligt Martin Nielsen, och nyförvärven är som sagt redan två till antalet:

Elin Bååt (längst till höger på bilden), yttermittfältare från Åsebro Brålanda.
– Det är en fantastiskt fin tekniker. Elin har bra fotbollsfötter och är en härlig spelare att ha i laget. Hon är alltid på gott humör och rolig att ha runt sig, men framförallt är hon en duktig fotbollsspelare, säger Nielsen.

Hanna Egestål (till vänster), back från Ljungskile SK.
– Hon studerar vid högskolan i Trollhättan och kom till oss redan i höstas. Det är en försvarsspelare, en ytterback, som är väldigt bra på fötterna och snabb. Konkurrensen blir hård i backlinjen.

VIF inleder försäsongsträningen i december och innan dess kan mycket väl fler nyförvärv trilla in.
– Det hoppas jag. Vi ligger inte på latsidan utan har några krokar ute på marknaden, så vi får se om kan knyta till oss några här, konstaterar Martin Nielsen.

(Bild: Vänersborgs IF)