Wargön ändrar om i ledarstaben – Engström kör solo

Wargöns damer har börjat blicka mot nästa säsong.
Och nu står det klart att man gör en mindre förändring i ledarstaben, där Johan Engström kommer att stå för huvudansvaret.
– Vi ser fram emot 2020, säger han.

Det blev en sjätteplats för WIK under det gångna fotbollsåret, vilket var lite sämre än förväntat – både från internt och externt håll.

Men optimismen lever kvar inom föreningen och en nyhet inför kommande säsong är att man flyttat upp samtliga spelare från juniorlaget. A-truppen kommer därmed att bestå av ett 30-tal personer.
– De är fördelade på två lag: ett i division 3 och ett annat som inte är spikat än, men som kommer att kallas U-lag. Vi ser det som en nystart på verksamheten att kunna ha så många duktiga spelare som krigar om platser, säger Johan Engström, som nu kör solo på huvudtränarfronten sedan Fredrik Andersson valt att bli målvaktstränare för såväl damerna som herrarna i Wargön.

Linnea Karlsson kommer att assistera Engström, och därtill tillkommer flera ledare från juniorgänget. Man har också fått positiva besked när det gäller truppen.
– Det är bara en som sagt att hon inte fortsätter. Sedan finns det alltid spelare som kontaktas av andra klubbar, men vi hoppas och tror att det stannar vid ett intresse.

Självklart är det också så att Wargön hoppas förstärka med något namn under vintern.
– Ja, vi har själva ett intresse i att få in två eller tre nya spelare till 2020, och har påbörjat jobbet där. Men vi har också många egna talanger i juniorlaget som förtjänar att få chansen, säger Johan Engström.

(Bild: Wargöns IK)