Wargön värvar mittfältare och målfarlig forward från VFK

Han sköt Vänersborgs FK vidare i DM.
Men nu fortsätter Gabriel Thulins fotbollskarriär i Wargöns IK, där han även får sällskap av lagkompisen Viking Södergren.
– Att konkurrera om en plats är mitt mål, säger han till klubbens webbplats.

17-årige Thulin (till vänster på bilden) – son till en viss tränar-Patrik i Skoftebyn dam – gjorde ett inhopp i division 2 under den gångna säsongen, men fick framförallt rubriker för sina dubbla mål i förlängningen mot Byttorp i årets första slutspelsomgång i DM.

Nu väljer dock Gabriel Thulin, som sagt, att byta miljö för att fortsätta utvecklas. Nästa år väntar spel i femman med nykomlingen Wargön.
– Att känna glädjen kring fotbollen, hitta trivseln med laget och vara med och konkurrera om en plats är mitt mål, Gabriel Thulin till WIK:s hemsida.

Mittfältaren Viking Södergren (till höger) tillhörde under året VFK:s P19-trupp, och gör sin andra sejour på Hallevi. När det gäller Thulin är Wargön däremot moderklubben.
– Det är två spelare som helt klart utvecklats mycket de senaste åren. Jag har ju tränat båda tidigare så jag vet att förmågan finns hos båda. Både Gabriel och Viking har tränat med oss en tid och imponerat med sin ambition och framåtanda på planen, säger tränaren Roland Olin.

(Bild: Wargöns IK)

***
Division 6-laget Lödöse Nygård presenterade i dagarna sitt sjätte nyförvärv i vinter. Det handlar om 26-årige Mergim Januzi från IFK Trollhättan.