Ytter lämnar FCT – men en ersättare kan vara nära

Casper Ericsson lämnar, som väntat, FC Trollhättan.
Samtidigt kommer man med nya besked kring duon Oscar Iglicar och Anton Henriksson, som sedan tidigare funnits med på listan över tänkbara nyförvärv.

23-årige Ericsson anlände till Edsborg ifjol efter att ha vunnit division 5 med Trollhättans FK, och konkurrerade under årets gång främst om de båda wingbackplatserna.

Men särskilt mycket speltid blev det inte: totalt två starter och tolv inhopp i söderettan, när FCT slutade femma.
– Jag hade gärna sett att Casper stannat kvar, men jag kan väl förstå honom också. Han kom in sent, hamnade lite efter och åkte på några småskavanker, samtidigt som vi gick väldigt bra. Men sedan tycker jag att han gjorde en hel del bra insatser när han väl fick komma in, säger spelaransvarige Daniel Lennartsson.

Vad som väntar? Enligt TVG-fotbolls uppgifter står valet mellan en återkomst till TFK i fyran, eller Vänersborgs IF i tvåan.

När det gäller FCT-läget i övrigt kan vi konstatera att en möjlig ersättare till Casper Ericsson, i form av Oddevolds Oscar Iglicar, fortfarande är på tapeten.
– Vi har ett möte med Oddevold ikväll, säger Lennartsson.

Lutar det åt något håll?
– Vi får hoppas att det går vägen.

Däremot ser det inte ut att bli något med Grebbestads anfallare Anton Henriksson.
– Han har inte gjort klart med någon annan klubb i och för sig, men jag tror att det blir lite svårt att få ihop det med hans jobb och annat. Det blir nog inget där, säger Daniel Lennartsson.

TVG-fotboll har tidigare berättat att förre Öster-spelaren David Johannesson är ett aktuellt FCT-namn i jakten på nya forwards. Samtidigt söker man brett, även utanför Sveriges gränser.
– Vi kollar uppåt i serierna för att se vad som blir över, men också vad som kan tänkas finnas utomlands. Vi vet vad vi vill ha, men får samtidigt vara lite kyliga.

(Bild: Tommi Nyman)