Tvgfotboll.com

Vilken TV ska man välja till fotboll?

Storlek

Det vanligaste valet är en 55″ TV. Den storleken passar bra så att man kan sitta en bit från TVn och fortfarande se bra. Vill man däremot få en ännu bättre upplevelse och känna som att man är i matchen bör man titta på en TV på 75″ och uppåt. Något som även spelar stor roll är hur nära TVn du kommer att sitta. Sitter du nära TVn och den är för stor kan det bli svårt att följa med i matchen. 

Snabba rörelser

I fotboll så kan det vara snabba scener när kameran ska följa med bollen. Detta kräver att din TV kan hantera detta så att inte bilden blir suddig. För att se hur snabbt bilden uppdateras tittar man på bildfrekvensen (HZ). Detta brukar dock inte vara något problem på nyare TVn då denna ligger vanligen mellan 50 och 100 hz.  Det finns dock fler saker att titta på, responstider. OLED-TV har väldigt snabba responstider medans en LED-TV är något långsammare. Andra faktorer kan vara huruvida bildpunkterna på skärmen slås på en given tidpunkt och att bildupplösningen måste anpassas efter TV:ns upplösning.

Bildkvalitet

Under Fotbolls-VM 2021 kommer matcherna att produceras i Ultra High Definition (UHD) med High Dynamic Range (HDR). Vilket enkelt sagt ger högre upplösning med starkare färger och skarpare kontraster. För att uppleva detta behöver du en 4K TV. Dessa är ofta utrustade med kraftfullare programvara än Full HD-TV eftersom de kan hantera mycket större TV-bilder.  En 4K TV att visa dig den skarpaste bilden du kan få idag.

Rätt signal

Idag har TV apparterna högre upplösning och med detta ställs högre krav på signalen till din TV. En standardupplöst marksänd TV-signal som såg bra ut på en äldre 32” eller 42” TV kommer inte att se bra ut på en ny 4K/8K TV i större storlekar. Du som ser på vanlig linjär tablå-tv behöver därför säkra att du har ett digital-TV-paket som innehåller HD-kanaler. Ser du genom streamingtjänster så behöver du bara ett snabbt bredband. 

 

Streaming

Idag är streaming väldigt vanligt och många streamar film, serier och sport varje dag. 

 

För att säkra en bra streamingkvalitet behöver du ett stabilt internet och att leverantören levererar stabil streaming-kvalitet. För att förbättra detta kan du ansluta routern direkt till TV:n och välja en TV med kraftfull bildprocessor. 

Ljud

Självklart en av de viktigaste delarna när man vill titta på fotboll via TVn är ljudet. Du vill höra publiken och gärna även bollen swisha förbi. För att få bäst ljudupplevelse kan du köpa till ett ljudsystem som matchar din TV. Det finns en mängd olika lösningar att välja i varierande prisklasser.